Helden van Zuid

“Soms vlieg ik terug in mijn gedachten. Maar alles is zo lang geleden. Je moet je leven nú leven. Wij hebben een kans gekregen. Mensen zijn niet zoals een punt in een zin, mensen zijn zoals een werkwoord. Dus wil ik niet stil zitten. Ik wil iets doen.”

Farida, Gepke, Helena, Issam, JinLiang, Kholoud, Mehdi en Vibeke komen van over de hele wereld. Nu zijn ze buren van elkaar, in Amsterdam Zuid.

Zij zijn onze nieuwe Helden. Mantelzorgheld, taalheld, supermarktheld. Held van de klas of van de buurt. Soms excuusheld dan weer selfieheld. Ooit alles-achterlaten-en-opnieuw-beginnen-held, nu huis-tuin-en-keuken-held. Gevallen held of antiheld. Held op sokken of in pak. Held met twijfels en met targets. Helden van de stad. Alledaags én buitengewoon.

Helden van Zuid is een intieme theatervoorstelling van Bouman&Henkel i.s.m. CC Amstel die wordt gespeeld door wijkbewoners uit Amsterdam Zuid. De eigen verhalen en ervaringen van de spelers vormen de basis van de voorstelling.

Helden van Zuid is een ontmoeting met bewoners. De voorstellingen worden in juni 2019 gespeeld in nieuwsgierige Amsterdamse woonkamers. De slotvoorstelling vindt plaats bij OBA CC Amstel.


Spel: Farida el Yahyaoui, Gepke Andringa, Helena Oostveen, Issam Al Aswad, JinLiang Li, Kholoud Alhaffar, Mehdi Daliryan, Vibeke Ferrée
Concept en regie: Sara Bouman en Karianne Henkel
Productie en publiciteit: CC Amstel
Coproductie: Bouman&Henkel, CC Amstel
Met dank aan: The Buddy Film Project en Stichting In My Backyard

Helden van Zuid is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Amsterdam Zuid, VSB Fonds en het Fonds Cultuurparticipatie.

Subsidies
& Partners

Logo The Buddy Film Project