Nieuwkomers

‘Hoe maak ik contact? Het is moeilijk als je de taal niet spreekt. Moet ik lachen? Moet ik serieus zijn? Hoe gedraag ik me in de winkel, in de sportschool? Bij mijn buurman en buurvrouw? Mag ik aanbellen? Mag ik spreken? Ik weet het niet. In mijn eigen land was ik heel sociaal. Maar hier ben ik een beetje saai. Wil jij mij leren kennen?’

Ayman, Eden, Leila, Sara, Yazan en twee Mohammeds bouwen hun leven opnieuw op in Amsterdam. In Nieuwkomers stellen zij zich aan u voor. Ze vertellen over hun ontmoeting met een nieuw land en hoe zij kijken naar de toekomst. Ze laten zien wat zij belangrijk vinden dat hun nieuwe stadsgenoten over hen weten. Ze kunnen niet wachten om u te ontmoeten!

Gespeeld in 2018 bij: Startblok Riekerhaven, De Mus Torpedotheater, Mezrab, EBTL Coa-locatie, Pages Bookstore, Buurtwoonkamer Ondertussen, Museum Het Schip en diverse nieuwsgierige Amsterdamse woonkamers.

Spel: Ayman Qattan, Eden Haile, Leila Fereydooni, Mohammed Ferzat, Mohammed Amre Joukhadar, Sara Mortezayi, Yazan Khalifh
Concept en regie: Sara Bouman en Karianne Henkel
Fotografie Amsterdam: Marwan Youssef
Grafisch ontwerp: Marleen van der Veer

Met dank aan Startblok Riekerhaven, Stichting Ondertussen en Stichting IN MY BACKYARD.

Nieuwkomers is mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Stadsdeel Amsterdam West en Stadsdeel Amsterdam Nieuw-West.

Subsidies
& Partners

Logo The Buddy Film Project